Nyheter


Till Bertil Nilssons minne

Allsången i Kisa flyttas till augusti:
Mellovinnaren Lundvik årets huvudartist

Förra årets vinnare av Melodifestivalen John Lundvik blir sommarens dragplåster på den populära allsången i Kisa. Allsången arrangeras på Kisa hembygdsgård för 14:e gången i sommar söndagen den 23 augusti.

- Vi flyttar allsången från 21 juli till 23 augusti på grund av coronapandemin.
Förhoppningsvis har folkhälsomyndighetens restriktioner lättat om tre månader så vi kan genomföra allsången. Om det inte blir så får vi ställa in evenemanget, säger Anders Nilsson, ordförande i allsångsföreningen

John Lundvik är högaktuell som finalist i årets Let´s Dance. Finalen avgörs på fredag. Men han är mest känd för sin vinst i Melodifestivalen förra året.

- Känns fantastiskt kul att kunna presentera en så färsk Mellovinnare, säger Anders Nilsson.
John Lundvik är 37 år och har en lång karriär bakom sig som artist och låtskrivare. Till exempel var han med och skrev ”When you tell the world you´re mine” som framfördes av Björn Skifs och Agnes Carlsson i samband med kronprinsessan Viktoria och prins Daniels bröllop. Han har också skrivit låtar till kända artister som Sanna Nielsen och Anton Ewald.
2018 deltog John Lundvik för första gången som artist i melodifestivalen och slutade på tredje plats i finalen med låten ”My turn”. Förra året gick han hela vägen och vann med ”Too late for love” efter att ha fått alla juryns tolvpoängare och mest röster av tittarna. I Eurovision Song Contest var John Lundvik i topp efter att jurygrupperna gett sina röster. Han slutade femma totalt efter att han inte fått lika bra tittarröster. Bakom Lundvik körade årets vinnare The Mama´s.

Ny allsångsledare är Channa Didi, 24 år, från Vimmerby. Channa är uppväxt i Kisa och har studerat på Kulturamas sångutbildning i Stockholm. Hon har stått på scenen i många olika sammanhang och framträtt på både större och mindre tillställningar.

- Det känns som ett stort ansvar. Det är ju ett känt evenemang och en utmaning för mig. Det ska bli riktigt roligt, säger Channa Didi.

Carina E Nilsson leder husbandet för fjärde året i rad. Skådespelaren Inger Nilsson är konferencier. Albin Waldau Wass , sångare från Kisa, är årets lokala artist. Årets stipendiat och ytterligare en lokal artist kommer att presenteras senare. Som vanligt blir det också en hemlig gäst på allsången. Förra året kom Tommy Nilsson och tidigare år har Ola Salo och Lasse Winnerbäck varit hemliga gäster.

- Årets hemliga gäst är precis som John Lundvik en vinnare som nått stora framgångar ibland annat i USA. Mer berättar jag inte nu, säger Anders.

Biljetter släpps först när folkhälsomyndigheten ger klartecken till större konserter.

Stort tack till våra sponsorer som gör Allsång i Kisa möjligt!

© Copyright. All Rights Reserved.